• Britannia Global Property

(SE) De vanligaste frågorna kring fastighetsinvestering i UK

I detta blogginlägg kommer jag försöka besvara de allra vanligaste frågorna som ställs. Som förstagångsinvesterare är det inte alltid enkelt att förstå alla uttryck och det språk som används av oss och i våra inlägg på sociala medier.


De allra vanligaste frågorna som våra kunder ställer oss är sammanställda nedan.

Vad betyder off-plan?

Med historiskt sett stigande priser på fastighetsmarknaden och att fler bostäder byggs, letar många efter billigare sätt att köpa ett hus eller lägenhet i England. Ett sätt att minska sina kostnader är att köpa en off-plan fastighet eller på ritning som det också kallas.


Vad är en off-plan fastighet?


En off-plan fastighet är helt enkelt en byggnad som ännu inte är färdigbyggd. Det är ett väldigt populärt alternativ bland fastighetsinvesterare och spekulanter eftersom det är ett sätt att köpa ett hus före konstruktionen har slutförts, men efter att byggplanerna har upprättats, finansiering är säkrad och planeringstillstånd beviljats.


Detta ger köparen en form av säkerhet, att den bostad de investerar i har alla legala tillstånd och papper samt ger möjligheten att se hur bostaden kommer att se ut i slutet.


En av de största fördelarna med att köpa "off-plan", utöver ett lägre pris i jämförelse med färdigbyggda bostäder, är att off-plan kan ge dig möjligheten att köpa i nya områden eller någonstans där du verkligen vill äga en fastighet samtidigt som du kan ta del av kapital tillväxt under tiden som fastigheten byggs.Vad betyder "hands off"?


Hands off är helt enkelt precis som det låter, du som investerare slipper lägga tid på uthyrning, fastighetsskötsel och förvaltning. Detta görs möjligt genom att vi har ett förvaltningsbolag som arbetar på uppdrag av oss, kostnaden för att anlita ett förvaltningsbolag är ca 8-10% av månadshyran. Detta är ett otroligt populärt alternativ för våra kunder som inte bor i England då de helt enkelt vill kunna luta sig tillbaka och ta del av hyresintäkter och kapitaltillväxt utan att behöva oroa sig om någonting.


Vad är skillnaden på hyresintäkt och kapitaltillväxt?


Hyresintäkt (rental yield) är den summa som du tar av din hyresgäst minus summan efter potentiell amortering, ränta och kostnad för förvaltningsbolag. Vanligtvis tar förvaltningsbolagen vi arbetar med 10% av månadshyran i avgift för att sköta all förvaltning och hantering åt dig.

Kapitaltillväxt (capital growth) är den avkastning du får på din investering. Värdet på din enhet ökar = dittt investerade kapital går upp i värde. Beroende på var din bostadsinvestering är kommer du att få mellan 4 och 8% årligen i ren kapital tillväxt.

En lägenhet som du köpt för 1 miljon kommer alltså att öka i värde med 40-80% över 10 år.

Majoriteten av våra kunder håller fast vid sina fastigheter i minst 5 år för att sedan börja sälja av och använda den kapitala tillväxten för att utöka sin portölj med 2-3 nya fastigheter och på så vis öka både sin hyresintäkt och framtida kapitala tillväxt.

Som fastighetsinvesterare i England har man chansen att ta amorteringsfria lån. Vad innebär detta?

Vårat egna låne-team har daglig kontakt med över 350 banker runtom i världen. Majoriteten av dessa banker erbjuder lån som är amorteringsfria. Har man ett amorteringsfritt lån betyder det att man bara betalar ränta på lånet under en period som man kommit överens med banken om.

Räntan på ett amorteringsfritt lån brukar vara mellan 3.25% - 3.75% beroende på lånesumman, din arbetssituation och fastigheten.


Ett amorteringsfritt lån görs möjligt genom att banken helt enkelt har lägenheten som "säkerhet" ifall att du av någon anledning inte kan betala tillbaka lånet.


Det maximala lånevärdet vi kan erbjuda är upp till 75% av fastighetsvärdet vilket innebär att du endast behöver 25% av fastighetspriset i insats för att kunna investera.


Vad är en typisk investeringssumma?

Beroende på område och storlek på fastigheten rör det sig om ca 250,000 SEK för att investera med ett amorteringsfritt lån och ca 1,000,000 SEK om man vill betala sin investering kontant.


Vi har 1 sovrumslägenheter från £94,500 (ca 1,000,000 SEK) upp till stora takvåningar för strax under £500,000 (ca 5,500,000 SEK).Vilka är de bästa områden att investera i?

Vi har som tidigare nämnt fokus på ”The Northern Powerhouse” där bland annat Birmingham, Manchester och Liverpool ingår. Samtliga av våra fastigheter återfinns i områden som är under upprustning på beställning utav den brittiska regeringen.

Dessa områden ger dig som investerare den bästa möjliga avkastningen i form av hyresintäkter och kapital tillväxt.Finns det en fråga som du inte fått besvarad eller om du vill boka ett möte är du välkommen att ta kontakt med mig på Karwan.azizi@britannia-global.comÖnskar er en fortsatt trevlig sommar!


/Karwan

56 views0 comments

Ⓒ 2020 Hoxton Property

  • Facebook
  • Instagram - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle